Sommarjobb

 
Idag börjar jag sommarjobba. Jag ska jobba på ett äldreboende här i Umeå och samtidigt som det känns kul att få jobba så är jag också väldigt nervös. Det är så mycket som kan gå fel. Särskilt den första dagen. Jag vet inte hur många gånger jag har kollat på klockan den här morgonen för att försäkra mig om att jag inte ser fel, eller hur många gånger jag har behövt ta ett djupt andetag för att inte spricka av nervositet. Jag förstår inte varför jag ska behöva bli så himla nervös. Det är inte som att jag tror att det kommer att gå dåligt. Jag tror inte heller att jag kommer att komma sent eller skämma ut mig fullständigt, men ändå är min mage full av fjärilar. Hur svårt kan det va att bli av med dem. Jag ska jobba i tre veckor vilket inte är typ någon tid alls. Jag har bra arbetstider och jag har lite erfarenhet kring att jobba med äldre människor. Vad är då problemet!? Jag vet även att den första dagen brukar vara den värsta och när jag kommer hem i eftermiddag kommer det förhoppningsvis att kännas bättre. Antar att det är mänskligt att vara nervös inför en sådan här sak. Nervositet måste inte heller vara något dåligt. 
 
Måste göra mig i ordning för att cykla till jobbet nu. Wish me luck! 

Bilder från Riga - Hotellet

Förra veckan besökte jag Lettlands huvudstad, Riga, tillsammans med mina föräldrar. Förra torsdagen åkte vi från frihamnen i Stockholm med ett kryssningsfartyg till Riga och i måndags var vi tillbaka i Stockholm igen. Det var en riktigt mysig weekend i en otroligt fin stad och på ett fantastiskt hotell. Det var en alldeles lagom tid för att få en bild av staden och upptäcka det närliggande området. 
 
När vi kom fram till Riga efter över 18 timmar ombord på en båt möttes vi av regn, åska och hagel. Som tur var hade vi bokat sightseeing så vi fick sitta i en buss tills ovädret hade slutat plus att vi fick veta lite om landets historia och se de populärast sevärdheterna i centrala Riga. 
 
Efter sightseeingen åkte vi till hotellet. Vi hade väldigt tur och fick två rum precis bredvid varandra på den 21:a våningen. Så här såg mitt rum ut.
Som jag skrev i förra inlägget hade hotellet även en spaavdelning. Tyvärr lyckades jag inte få några bilder på det men sök på ESPA Riga på google så kommer det upp bilder på hur det ser ut. 

Riga

 
Jag befinner mig just nu på ett hotellrum i Riga och tittar på youtube videos. I torsdags satte jag och mina föräldrar fötterna på tallinks kryssningsfartyg till Riga och efter 18 timmar ombord på båten var vi framme. Sedan dess har vi vandrat omkring på stadens gator, gått i butiker, fotat och njutit av det otroligt fina hotellet. Vi bor på Radisson Blu Latvija vilket är Rigas högsta och kanske också bästa hotell. Det ligger väldigt centralt, rummen är superfräscha, utsikten är helt underbar och dessutom har hotellet ett eget spa och en frukostbuffé med otroligt många valmöjligheter. Jag har mitt egna rum, en dubbelsäng helt för mig själv och snabbare internet än hemma. Mycket bättre kan det inte bli. 
 
Nu ska jag snart gå och bada i hotellets jacuzzi och förbereda mig mentalt inför hemresan imorgon. Jag vill inte åka här ifrån!!